...annars kan du flytta in hos mig.

pinkfriday

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1855 besök

Att hitta en bostad i Stockholm är en djungel. När paret jag lånbytt min lägenhet i Göteborg med plötsligt ville flytta hem till Stockholm fick jag bråttom! Jag  skrev till en tjej jag hade hyrt lägenhet av för några år sedan och bad om att få en referens. Svaret jag fick "Javisst kan du få en referens, annars kan du flytta in hos mig!". På denna väg blev jag Lidingöbo i somras med fantastiska Petra.  


Det roliga är att Petra och jag lärde känna varandra genom bloggandet. Hon skrev en humoristiskt blogg om hennes liv och jag skrev om färgglad inredning. Någonstans fann vi varandra där. När jag sedan på skoj frågade om ingen hade en lägenhet tillövers svara de hon att de hade hon minsann! Tack vare henne hade jag ett kollektiv i Majorna under 2 års tid.  Jag tipsade henne om Grimslövs folkhögskola där hon började plugga. När hon sedan hade turen att komma in på HDK, Konstfack, Mejan och St Martins samma år (!!) valde hon Mejan och styrde kosan mot Stockholm. 


Vi är rätt lika på vissa saker, vi fyller år med två dagars mellanrum, båda är från Småland, har jobbat i färgaffär, pluggat samma utbildning (konsthantverk och design på Grimslöv) och är kreativa. Jag är väldigt glad att vi bor ihop! Redan efter första gången jag hälsade på för kika på lägenheten fick jag en kram och nyckeln med orden jag kan flytta hem när jag vill. Det må vara litet och trångt men om det är någon jag vill trängas med är det Petra! Inte minst för vi har liknande inredningssmak ;)


Image title


Inne i Petras rum. Petra gjorde en utställning där hon gjorde om saker andra människor slängt. Bland annat gjorde målade hon detta snygga teakbord och klädde om soffan i nytt tyg. Händig är Petras andranamn!


Image title


Både jag och Petra älskar retrokök! Vi förfasar oss över grannarna som river ut orginalköken och sätter in Ikea kök på löpandeband. Petra har lite planer om att måla, kakla om och byta ut fläkten. Vi får se vad som händer framöver.


Image title


Här är mitt lilla rum. Compact living på 7 kvm. Behövs inte mer än så för få plats med säng, lite förvaring och ett skrivbord.


Image title


Hyllorna hyllis från Ikea håller ordning på det mest nödvändiga, lite pyssel, skolböcker och spel. Funderar på att ev måla väggen mörkgrå för att få lite tyngd i rummet. 


Bilderna är tagna med mobilen, lovar att ta några bättre framöver!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg