Är du en plantie?

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1914 besök


Idag bjöd Plantagen in till pressvisning och pratade om sin årliga rapport "Växttrender".

Att odla själv fortsätter att växa under 2014 och har nått en yngre målgrupp som fått smeknamnet "planties". Plantagen ser att oftare yngre personer i butikerna som ställer frågor och är nyfikna på odling av kryddor eller varför inte potatis i en hink på balkongen.

Krukväxterna flyttar in i de svenska hemmen igen. Den avskalade inredningsstilen med lite grönt i fönstret byts ut mot härliga växter i olika form och storlek. Nu är det alltså min mamma som är trendig med hela sitt hus fyllt av härliga växter och jag som är den där trista med en och annan orkidé i fönstret.

I trägården vill man bjuda in pollenrika växter som lockar fjärilar, bin och andra nyttodjur. Det ska vara färgglatt och trädgården ska få leva sitt eget liv. Mer tid att umgås och mindre tid på knä i rabatten låter toppen tycker jag.

Jag är glad att se mycket kaktusar igen. Minikaktusar hade jag alltid som liten (precis som orkidéer behöver man ju inte vattna dem så ofta) och nu blir jag sugen att ha ett litet växthus som på bilden ovan med olika sorter.

På pressfrukosten bjöds vi på färskpressad juice av bland annat rödbettor och äpple. Otroligt gott och snyggt att serveras i glasburkar.

/Mia på StyleRoom

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg