Att Bygga om en lada!

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4855 besök

Nya portar med de gamla som förlaga. Vi ville behålla en utsida som signalerar den gård det en gång var. Häststallet finns kvar i ena änden, resten är garage nu.

Så här har vi gjort:

Vi behövde ett garage och mer förvaringsplats. Tanken var att bygga ett garage men så kom  jag på idén att renovera upp ladugården istället. Den hade bra tak och tack vare det stod den upp. Men det drog genom väggen och det fanns inget golv. Dock fanns det en garagedel. Men den var så gammal att portarna öppnas rakt in i grannarnas staket eftersom vägen drogs om för sådär 100 år sedan.


Så fick det bli! Klart man skall ta vara på de byggnader man har i första hand. Steg ett var att röja ut allt och efter murning och förstärkning av hela konstruktionen kunde en platta gjutas. I stort sett kan man säga att min man har byggt ett nytt skal invändigt och ett utvändigt. Däremellan står mycket av det gamla, sneda och vinna kvar. Lite finns det kvar att göra innan det är klart! Elen skall dras nu i veckan och nästa skall luftvärmepumpen installeras. Efter att ha målat mer eller mindre hela (den så kallade) sommaren så känns det fint att det inte är mina "arbetsområden" som är kvar!


En rejäl bänk som skall fundera som arbetsyta och förvaring. Det ska bli 8 eluttag och 2 lampor på väggen förutom belysningen i taket. Till taket har jag beställt lysrör från lysman.com som har bra priser och snabba leveranser. Lysrören placeras jämnt fördelade för bra allmänljus. De går på två strömbrytare så att inte hela utrymmet tänds upp bara för att man skall köra ut bilen.Bakom en av portarna finns ett skjutbart glasparti. Här flödar ljuset in när portarna står öppna. Jag tänker fotografera mot de vitmålade väggarna och vill ha mycket naturligt ljus. Utanför skall det bli en uteplats nästa sommar!


Dörren till stallet är ny och den till loftet likaså. Jag bad Patric bygga en trappa upp för jag är för höjdrädd för att balansera med saker på en stege! Här blir det en grusad gång nästa sommar.


Carporten följer stilen på det ursprungliga. En sida har en spaljé för att skapa rumslighet i resten av trädgården. På jordkällaren växter det ogräs i år. Men med årets regniga sommar har de bundit jorden åt oss- något som verkligen behövdes innan muren kom på plats. Får rensa nästa år. Och plantera lite skön klättervildvin som kan slingra sig runt spjälorna! Skall man ha belysning i trädgården skall den lysa på något- inte bara trona i ensam blek majestät. Här skulle jag kunna tänka mig konstsmides belysning som ger ett varmvitt sken!

Och utmed gången klassisk belysning som leder en rätt!Nästa sommar skall en gång anläggas från huset och fram till dörren. Det skall bli kul! Jag har en idé om en pergola över också. Dessutom vill jag rama in studsmattan med ett S där en del blir berså! Gillar inte att få med studsmattan på bild men i övrigt älskar jag den! En nedgrävd, stor med bra studs som barnen hoppar på minst en timme varje dag.

På fasaden ska det såklart till belysning också! Tänker mig 3 lykor från lysman.com tillverkade av Konstsmide.

Skymningsstyrda på långsidan och på timer i carporten för att de inte skall lysa dygnet runt! I carporten sitter en takskjutsport från Hörmann som vi är väldigt nöjda med. Det bästa är att den gick att måttbeställa till ett rimligt pris eftersom vi ville ha en port som tog upp hela ladans kortsida!


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg