Att tänka på när du målar om ditt hus

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2403 besök

Bild från medlemmen Innolinas hus.

För att vara säker på att färgen fäster ordentligt är det viktigt att du är noggrann vid skrapning, rengöring och grundning. Grundregeln vid ommålning är att välja ett färgsystem som är av likadan produkttyp som tidigare.

Steg 1: Välj och beställ färg.
En grundregel är att välja ett färgsystem som är av samma produkttyp som vid tidigare målning. Om du är osäker på färgen - börja med att beställa hem prover i brevlådan.

Steg 2: Skrapa och slipa
Avlägsna gammal, flagande färg eller lasyr. Rengör matta och slitna ytor med slippapper, skrapa eller slipmaskin.

Steg 3: Tvätta
Om träet är angripet av mögel och svamp ska du rengöra det med alg- och mögeltvätt. Tänk på att skydda fönster och metallytor som annars kan ta skada av tvätten.

Steg 4: Grunda
Bart eller renskrapat trä och ändträ behandlas med grundolja. Om du har skrapat eller slipat bort mycket av den gamla behandlingen bör du också grundmåla med en vattenbaserad
oljegrund.

Steg 5: Reparera
Det sista du gör innan du målar är att laga eventuella sprickor med latexfog eller kitt.

Steg 6: Måla
Det är viktigt att träet är helt torrt innan du börjar målningen. Tänk på att måla tillräckligt flödigt så att färgen verkligen skyddar ditt hus mot väder och vind.

Källa: www.flugger.se

Förresten så har Flügger har nyligen öppnat en nätbutik där du kan beställa färgprover, handla färg och tapet till butikspris och få den levererad hem. Dessutom finns där en rad verktyg bland annat för att välja färg och räkna ut åtgång och pris.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg