Därför vill kvinnor ha egentid i badrummet

Gustavsberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2070 besök

Var femte svensk säger att badrummet är en plats för att få vara för sig själv. Framförallt är det unga kvinnor som uttrycker en önskan om att få ha egentid badrummet. Det visar en undersökning som porslins- och badrumsföretaget Villeroy & Boch Gustavsberg har tagit fram.

Image title

Tidigare var badrummet en plats för hygien och renhållning. Idag är det dessutom en plats för njutning och en möjlighet att stänga dörren om sig för en stund. Inte minst för småbarnsföräldrar, säger Rebecca Duvemyr, PR & Communication Manager på Villeroy & Boch Gustavsberg.

När svenskarna fick frågan vem eller vad de vill ha med sig i badkaret uppgav över hälften av kvinnorna en väldoftande badolja eller badskum. Bara var tionde kvinna sa sig vilja ha med sin partner, och bara en bråkdel ville ha med barnen.

En stund i badet

Var tredje kvinna i undersökningen uttrycker att de föredrar badkaret framför duschen.  Mest sugna på att bada badkar är boende i hyresrätter och stockholmare.

Var fjärde kvinna uppger att de spenderar 30-60 minuter i badrummet varje dag, vilket är dubbelt så många kvinnor som män. Män klarar i större utsträckning av sina badrumsbesök på 10-20 minuter per dag.

Image title


Rebecca Duvemyr, Villeroy & Boch Gustavsberg

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg