Därför vill vi ha ett vitt badrum!

Gustavsberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2796 besök

Badrummet är en plats för avkoppling och är på samma gång det svåraste rummet att hålla rent. Villeroy & Boch Gustavsberg har gjort en undersökning bland svenskarna samt delar med sig av sina absolut bästa tips för att hålla badrummet fräscht! 

Image title

DÄRFÖR FÖREDRAS VIT INREDNING

Det absolut viktigast för svenskar som planerar att renovera badrummet är att det känns rent och fräscht. Därför föredrar en majoritet ljus och vit inredning med luftiga ytor. Men var femte svensk städar bara badrummet varannan vecka. Det visar en undersökning från Villeroy & Boch Gustavsberg.

Image title

Så håller du badrummet rent

Badrummet används dagligen av hela familjen för personlig hygien. Därför samlas lätt kalk, smuts och bakterier i skrymslen och vrår.

"När vi möter nya kunder uppger många att badrummet är det rum som man har svårast att hinna städa ordentligt", säger Maria Andersson, vd på Hemfrid. Därför inleder vi alla våra städabonnemang med en storstädning då vi bland annat avkalkar och rengör ytor som lätt missas i den vardagliga städningen. 

Image title


Inred ett hygieniskt badrum

För många är toalettstolen det tråkigaste och svåraste att städa i badrummet, det är svårt att komma åt bakom stolen och många skrymslen där smuts kan fastna. Men de senaste åren har toaletten utvecklats och nya innovationer underlättar jobbet.

"Den vägghängda toaletten är ett exempel som minskar svåra hörn och kanter samt gör det är lätt att torka. Men även öppen spolkant är en intressant utveckling, då mindre smuts fastnar i toaletten där det tidigare var svårt att komma åt vid städning", säger Rebecca Duvemyr, PR & Communication Manager på Villeroy & Boch Gustavsberg.


5 tips för ett renare badrum

1) Använd dammsugaren

Börja alltid din badrumsstädning med att dammsuga det torra golvet. Var noggrann kring toalettstol och i trånga hörn.  

2) Låt tandborsten göra mer

Med hjälp av en tandborste gör du enkelt rent svåråtkomliga ytor som till exempel runt toalettsitsens fästen samt runt kranen vid handfatet.

Image title


3) Mindre rengöringsmedel med microtrasa

Microtrasor rengör effektivare än ”vanliga” trasor och kräver därför mindre rengöringsmedel för att göra ditt badrum skinande rent.

4) Torka högt och lågt

Damma och torka väggar, kakel och hyllor. Glöm inte strömbrytare och handtag, som ibland är smutsigare än både handfatet och toaletten.

5) Ta hand om duschdraperiet

Tvätta ditt duschdraperi regelbundet för att hålla det rent från hudavlagringar och tvålrester.

Lycka till!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg