Helena på Room and Serve

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1876 besök

Namn: Helena Karjalainen

Sysselsättning: Aktiv bloggare på Room and Serve. Arbetar som informatör på en statlig myndighet som granskar elmarknaden.

Boende: I en sekelskiftvåning på 106 kvm.

Blogg:Room and Serve

Album på StyleRoom:Många bilder från mitt hem.

Vad kommer du att satsa på till våren?

Framförallt ett nytt boende då vi lider svårt av störningar i det boendet vi har idag. Sedan ska vi bygga klart vårt fritidshus i Kungsör.

Har du något renoveringsprojekt på gång?

Ja det skulle väl innefatta fritidshuset och eventuellt den nya lägenheten vi hoppas kunna få.

Vilket är ditt senaste köp till hemmet?

En Normann 69 på rea, betalade bara en tredjedel av priset.

Beskriv din inredningsstil med tre ord?

Minimalistiskt romantiskt.

Vad har du för dold talang?

Att jag ser igenom människor. Exempelvis när jag var i Indien så visste jag direkt att en man som stod i min närhet mist sin fru. Han bar en stor sorg, jag såg bilder framför mig, en ung kvinna, den unga kvinnan var hans dotter. Han berättade att han bara inte mist sin fru, utan även sin dotter och dotterns man. Det vara bara han och barnbarnet kvar nu. Det är en talang jag inte vill utveckla.

Vilket inredningstvprogram tycker du är bäst?

Byggnadslov - för att den utgår från verkligheten, med verklig inredning. Annars gillar jag Simon som karaktär. Arga snickaren är ett annat progrram som nästan har en teraupetisk verkan, han verkligen hjälper familjer i oerhört tråkiga situationer.

Tycker du vi svenskar är duktiga på inredning?

Visst kan man se underbara och spännande hem. Men det är sällan jag ser det i verkligheten, då är det mest vitt, panelgardiner, matsalsgrupp i ek och en käck fondvägg. Svensken vill ju vara lik de i sin umgängeskrets. Så jag blir lätt avtrubbad. Att sticka ut kan ju orsaka att jantelagen rubbas.

Vilken kändis hem skulle du vilja besöka?

Dalai Lamas, mest för att träffa honom. Andra jag gärna skulle snacka med är Peter Stormare, Anders Bagge och Ara Abrahamian, starka förebilder som jag kan känna samhörighet med.

Har du några favoritalbum här på StyleRoom?

Jag har visat några på min blogg, så jag vill inte välja några ännu. Utan vill fortsätta lyfta de fantastiska hemmen hos er. Bra jobbat med er sajt!

Har du några favoritbutiker (online och fysiska)?

Ja alla där det är rea, ha ha.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg