Intervju: Hon som inspirerat mig mest

pinkfriday

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3601 besök

Image title


Idag kommer jag skriva om min största inspiratör. Nämligen min mamma, Annica. Med små medel kan hon få vilket rum som helst att kännas hemtrevligt och med hennes gröna fingrar har hon lyckats skapa ett magiskt växthus. Tillsammans med min far Kjell har de renoverat upp den gamla gården för att få plats med både barn och barnbarn på besök.


Image title


Huset byggdes 1912 av min farfars far Sven när han kom hem från USA där han jobbade som cowboy. När min farmor och farfar renoverade huset på 40 talet var det på modet att modernisera hus. Tyvärr slängdes alla kakelugnar utan två ut och många andra originaldetaljer byttes ut.


Image title


”I och med att vi bor i ett sekelskiftes hus så får man försöka inreda tidsenligt. Det passar inte med supermodernt.” säger Annica. När de tog över gården har de vid renoveringar försökt att renovera varsamt och i harmoni med huset. Men det Annica älskar mest på gården är det stora växthuset.


Image title


”Jag tycker om att odla. Jag älskar att se ett pyttelitet frö kunna växa upp till en stor tomatplanta med massa goda tomater. Redan som barn satte jag frön och drev upp apelsinträd och advokado. ”


Image title


När hon var 17år träffade hon Kjell (min pappa) och flyttade ut till landet till hans föräldrargård. Nu har hon bott där snart 40år. Det hon gillar mest med att bo på landet är lugnet stillheten och nära till naturen, djuren och att kunna odla. Det roligaste är när huset är fyllt med de tre barnen och deras familjer.


Image title


Jag frågar vad som fick henne att börja med heminredning. ” Det har jag alltid gjort för jag är uppvuxen med en mamma som var konstnär. Redan när jag var liten tog hon med mig på auktioner och köpte möbler. I vår sommarstuga målade hon sedan möblerna vita och decormålade dem med sommarblommor. De var rätt så ovanligt på den tiden. Jag har alltid haft det med mig det kreativa eftersom jag är uppvuxen med det.”


Image title


Annica har en naturlig känsla för inredning. När hon ser en sak som fångar hennes intresse, då ser hon nästan direkt vart i hemmet den kan stå.  Även om det kan vara jätteful och oansenlig där den står på sin hylla på secondhand affären. Men hon kan se potentialen om den fick lite färg eller fick stå i rätt sammanhang.


Image title


Annicas bästa tips är att man får försöka hitta en egen stil. Förr gick hon mycket på loppisar men inte lika ofta nu. Hon tycker det har blivit svårare att fynda som man gjorde för några år sen. Men det är ändå det på loppis som man kan hitta de roligaste grejerna.


Image title


På Instagram lägger Annica så gott som dagligen upp inspirerande bilder från livet på gården.  Kika gärna in på ovdaskog för att se mera.

http://instagram.com/ovdaskog


Image title

Här kan du läsa fler intervjuer

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg