Intervju: Inredning med DesignConcept

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2698 besök

"Jag gillar det naturliga, hållbara och ekologiska"

DesignConcept har inspirerat många och hennes betongbord är omåttligt populära på StyleRoom. Vi ställde lite frågor för att få reda på mer om Linda.

Image title

Namn: Linda Andersson (DesignConcept på StyleRoom)
Bor: I en 75 kvm stor bostadsrättslägenhet på tre rum i Norrköping tillsammans med min sambo.
Yrke: Driver egna företaget, webbutiken Design Concept

Image title

"Att gjuta en betongsskiva, ta fram betongväggar och måla om, sån’t gillar jag!"


Du renoverar mycket gamla möbler. Var får du tag på dem?
De flesta möblerna är arvegods eller sådant vi har hittat på loppis. Men jag gillar även att ta tillvara på det vi redan har hemma. Det är kul att förändra med färg och det krävs så lite för att möbeln ska kännas som ny igen.
 
Vissa anser att man inte ska måla om gamla möbler. Vad tycker du?
Jag kan hålla med om det till en viss del. Vissa möbler tycker inte jag heller ska målas om utan är som allra finast i sitt original. Men det beror också på i vilket skick möbeln är i. En möbel som är nedgången och sliten tycker jag man bara gör en tjänst genom att göra iordning och renovera den. Då får den en andra chans och kan förhoppningsvis leva i många år till.  
 
Du har gjort ett populärt betongbord som du visar på SR. Det ser väldigt tidskrävande ut (och tungt)?
Ja, det projektet tog ett tag. Vi gjorde dessutom två gjutningar då den första skivan vi gjorde inte blev som vi hade tänkt oss. Men det var absolut värt allt slit, för slutresultatet blev så himla bra. Nu har vi ett bord som känns väldigt personligt och väldigt mycket "Vi". Att man sedan har gjort det själv är en svårslagen känsla. Enda nackdelen är att bordet är tungt och svårt att flytta på. Det krävdes fyra starka karlar för att lyfta det på plats, uppför tre trappor i ett trångt trapphus.


Image title


Vilka typer av album tycker du om lite extra på StyleRoom?
Jag inspireras av renoveringsalbum och gör det själv-album och det ska gärna finnas före- och efterbilder. Jag gillar när man får en tydlig bild av förändringen och så får man många bra tips.  
 
Vilket är ditt nästa inredningsprojekt?
Nästa stora projekt vi ska ta tag i är att göra iordning vardagsrummet, som är det rummet i lägenheten som vi ännu inte har renoverat.
 
Kommer du hänga med några trender i år?
Jag inspireras mycket av trender men det är inte något jag direkt följer. För mig är det mer viktigt att hemmet är personligt och unikt och den känslan tycker jag man bäst får genom att se till sig själv och välja inredning man kan stå för och inte bara för att det är trendigt.
 
Något som ligger i tiden nu är det naturliga, hållbara och ekologiska. Det gillar jag att man lyfter fram. Jag har själv alltid gillat naturliga material och vill ha material som känns och är på riktigt. Så hemma hos oss finns mycket trä, betong och metall. Jag inspireras mycket av den skandinaviska stilen och vill ha det ganska avskalat, med en touch av det industriella.
 
Har du någon annan dold talang förutom inredning?
Egentligen handlar det väl om inredning, men jag gillar renovering och större projekt överlag. Efter att vi köpte vår lägenhet så har jag fått upp ögonen för renovering och jag gillar att testa mig fram och se något växa fram. Det är kul att jobba med händerna och jag har inget emot lite grovarbete. Att gjuta en betongsskiva, ta fram betongväggar och måla om, sån’t gillar jag!"


Se Lindas album här

Läs Lindas inredningsblogg på StyleRoom

Här kan du läsa fler intervjuer

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg