Intervju: Norrlands färggladaste fyrbarnsMamma

pinkfriday

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3076 besök

Om du liksom jag älskar färg, loppis och hantverk, kommer du älska Norrlands  färggladaste fyrbarnsmamma Pernilla! 


Image title


Pernilla går även under smeknamnet Persilja av vännerna. Det är också hennes alias vi känner henne som på nätet. Sedan 2006 har hon förgyllt bloggar genom att dela med sig om stora och små texter om livet, pyssel och inredning. Hon har tidigare bloggat för Sköna hem och Family Living. Numera studerar hon till lärare och när hon har tid över från studierna kan vi följa hennes tankar och inredningsinfall i bloggen Persiljas hus.


Image title


Pernilla finner sin inspiration i tidningar, filmer, serier, böcker, naturen.

- Inspiration är en känsla. Om jag ser en bild på ett rum som inspirerar så försöker jag återskapa känslan. Det kan räcka med en bild på en bok och en tekopp som Image titlesätter igång mig att vilja flytta en soffa eller hänga om en tavla.
 Resultatet blir inte likt bilden jag sett men det blir likt känslan jag fått. Det finns liksom bara i mitt huvud. 

Pernilla konstaterar att hon definitivt utvecklats till att gilla mer och mer färg och mönster. Sen tycker hon det är viktigt att våga välja utifrån eget huvud och smak. Hon tycker inte heller att man ska vara ängslig över vad andra ska tycka.Image title

Grejen är att VI trivs

När hon ska börja inreda ett rum ät det ofta slump och tillfälligheter som gör att det blir som det blir. Pernilla är noga med att bara använda sådant hon verkligen gillar. När de budgetrenoverade deras kök började det med att hon rev ner ett fult köksskåp utan att ha en aning om fortsättningen. När de sedan ramlade över ett parti begagnade kakelplattor från en pool i blått så kaklade de väggen och byggde en öppen hyllförvaring framför. Pernilla och hennes man hittade sedan en ny bänkskiva som hon målade med svart linoljefärg. Skåpluckorna nedanför fick en bubbelgumrosa färg. Till det valde de en blå/rosa flamingotapet från Cole & son. 


Image title


För Pernilla är huset ett pågående projekt och köket säger hon inte på något vis är helt klart än.

- Hade någon frågat innan hur det skulle bli hade jag inte haft en aning. Det låter kanske konstigt men det bara blir. En sak i taget och i mina ögon blir det en helhet medan många som kanske inte är så vana vid färg och mönsterkrockar tycker det är alldeles för oroligt. Grejen är att VI trivs och inredningen speglar oss som bor här. Pernilla älskar att måla om saker. Speciellt om hon är lite orolig eller i obalans, då finner hon sig ofta ståendes med en pensel i handen.Genom åren har många möbler och väggar målats. I hallen har timmerväggen fått en läcker rosa nyans i linoljefärg.


Image title
Sådana där fynd som får mitt hjärta att slå volter

När jag frågar hur hennes drömhem skulle vara svarar hon:

- Jag drömmer nog mest om en sån där JÄTTESTOR industriell lägenhet som man ser i amerikanska filmer och serier. Typ den som Jess och gänget bor i i serien New Girl. Det ska vara ruffs tegelväggar, stora fabriksfönster och jättehögt i tak. Där skulle äntligen mina möbler och lampor göra sig. De här tantmöblerna och tantlamporna med fransar som jag älskar så mycket skulle göra sig så mycket bättre i en cool tuff miljö. Det blir den rätta brytningen.


Image title


I ett hus finns det alltid mycket att göra, så också i Pernillas. Hon har ett antal projekt hon tänk genomföra inom en snar framtid. Hon har länge tänkt göra betongbänkskiva i köket och sedan ska de göra ny uteplats i trädgården. Persiljas kärlek till tapeter bubblar upp när pratarom retrotapets fynd.

- Jag har två fantastiska tapeter som måste upp någonstans. Jag har bara inte bestämt var. En gammal 50-talstapet med gula rosor, helt underbar! Och så en grå skör vansinnigt vacker tapet med rosa blombuketter. Jag är så kär i båda att jag nästan inte vågar använda dem. Jag har köpt dem på nätauktion och de är fynd som får mitt hjärta att slå volter. 


Image title


Genom åren har Pernillas inredning stil utvecklats mycket. I deras första lägenhet var det mesta vitt och ljusgrått. Men på den tiden var de annorlunda. För på 90-talet var färger som terracotta, skogsgrönt och lejongult populärt. Numera mixas och matchas en hel regnbåge av färger i det söta huset i Norrland. 


Jag är väldigt glad att fått ta del av Pernillas härliga hem genom bloggen alla dessa år och tackar hjärtligt för jag fick intervjua henne!

Pernilla är en sann inspiratör!


Läs mer på:

http://persiljashus.blogspot.se

Image title

Här kan du läsa fler intervjuer

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg