Intervju: Renovera möbler med joSeFinE.s

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4607 besök

Vi gjorde en intervju med populära medlemmen Josefine.s för att fråga mer om hennes projekt hemma där hon skapar mycket själv. 

Jag älskar att måla i guld!

Namn: Josefine och bor tillsammans med min man Pär och två pojkar Birk och Abbe
Bor: En villa i Ulricehamn. Huset är byggt 1983, och var inrökt och slitet när vi flyttade in 2008. Nu har vi renoverat hela huset och fått det precis så som vi vill ha det. Vi har en blandad stil med både gammalt och nytt, från modernt svart kök till pärlspont på väggarna.
Yrke: Jag driver idag en webbutik där jag säljer heminredning (www.loppisverkstan.se), och öppnar även inredningsbutik nu i oktober.

Image title

Berätta hur du och din man brukar renovera möbler.
Vi är båda självlärda, och hjälps åt att komma med idéer om både slutresultat och hur vi ska komma dit. Han bygger och jag målar. Vi brukar åka på loppisar, och det bästa som finns är att hitta möbler som har en potential. 


Vilka möbler i dina album har du gjort själv?
I mitt album "loppisverkstan" är nästan alla möbler omgjorda på något sätt. Antingen har vi målat om eller byggt om dom. Vårt soffbord t.ex är byggt utav en stor gammal foderlåda som vi hittade i min morfars ladugård. Vi sågade av ena långsidan, då vi kunde behålla fina detaljer, så som gamla handgjorda spikar. Benen tog vi från ett annat gammalt soffbord och målade dom svarta.

Image title

Faktiskt är dom flesta möblerna i vårt hem gamla möbler, vissa har vi gjort om, andra är kvar i sitt original. Vi har t.ex gamla stolar som är handbyggda och målade för väldigt många år sedan. Nu är dom naturligt och vackert avskavda i färgen, så dom låter vi vara precis som dom är. 


Det finns delade uppfattningar om att måla om gamla möbler. Vad tycker du?
Jag tycker också att det är fint att blanda upp hemmet med träfärgade möbler, vissa möbler är synd att måla om. Framförallt om dom är riktigt gamla och hela. Men ibland är gamla möbler både fula och maskätna, och då gör lite färg skillnad.


När kom du på att du ville renovera möbler och varför?
Efter studenten 2004 började jag jobba i en färgbutik, där fick jag bra grundkunskaper i olika färger, både i användningsområden och olika tekniker. Där föddes mitt intresse för att måla om möbler. Jag tyckte det var kul att testa mig fram, jag köpte möbler på loppis som jag målade om till min första lägenhet.
 

Image title

Många har inte lyxen att kunna så mycket om färg. Hur lär man sig på bästa sätt?
Vad jag tycker är viktigast att tänka på när man ska måla, är att investera i en bra proffspensel. Dom kostar lite mer, men är man noga mer rengöringen håller dom i evigheter. 
Det är också viktigt att köpa rätt färg till rätt material, och att vara noga med grundarbetet. Köp färgen i en fackhandel, då får man både kvalitet och dom bästa råden.


Att renovera och göra om loppisfynd tar sin tid. Varifrån får du den tiden?
Med två småbarn finns egentligen inte så mycket tid till att måla möbler. Det gäller istället att prioritera tiden bäst  när barnen lagt sig på kvällen. Vi har ett stort vardagsrum, där det går alldeles utmärkt att måla framför tvn.
Sen får man passa på att utnyttja sommaren, när man kan vara ute och bygga/måla.


Delar du och din man på inredningsintresset?
Min man tycker också om inredning, men låter mig ändå ha ganska fria händer här hemma

Image title

Har du någon dold talang som inte rör inredning? 
Egentligen rör det väl inredning, men just renovera över lag. Jag tycker framförallt att det är väldigt roligt, både tapetsera, måla, kalka och lägga golv. Det är kul att se något växa fram.  


Har du någon favorit på StyleRoom?
Jag har många favoriter, men framförallt gillar jag LaDg. Hon har ett vackert hem med många inspirerande bilder.


Vad hittar du din inspiration?
Just nu hittar jag mycket inspiration på instagram. 


Måla om i guld och metallfärger är på tapeten. Vad tycker du om det?

Jag älskar det! Jag använder mycket sprayfärger, och har bl.a sprayat några lampskärmar och vaser i guld.

Här kan du läsa fler intervjuer

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg