Matcha golvet med inredningen.

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3103 besök

Ditt hem – din stil

Inredning innefattar många moment och det är mycket som ska klaffa. Vi har pratat med Lotta Sundén på Pergo om hur man får till stilen genom att matcha golvet till resten av rummet.

Image title

-Jag har träffat massor av personer i mitt yrke som känner sig osäkra vilket golv som passar bäst i deras hem, både så det ska passa deras stil men även funktion. Att dekorera hemmet ska handla om vem du är och vad du tycker om. Jag har satt ihop en lista med några tips på vad man bör tänka på när det gäller rymd och färg, säger Lotta på Pergo.

Ta reda på vad du tycker om


Börja med att ställa några frågor till dig själv…

• Hur vill jag att mitt hem ska kännas när jag kliver in genom dörren?
• Som en tyst oas?
• Vill jag gå utanför konventionerna och tänja på gränser?
• Eller kanske något mittemellan?
Lottas tips är, innan du börjar fixa, att göra en personlig ”mood board” över din stil. Bläddra i inredningstidningar, surfa på nätet och spara de bilder som du känner att du fastnar för direkt. Använd allt som känns inspirerande i ditt collage. Det är okej att blanda olika stilar, så länge du känner dig bekväm med ”din stil”.

När du känner att du hittat din stil

Om du vet i vilken riktning du ska gå och är redo att köpa ett golv, finns det några allmänna tips som du kan ha i bakhuvudet:

Image title

Golv i ljusa färger får rummet att verka större.

Image title

Mörka golv i ett stort rum ger en varmare och mer intim känsla.

Image title

Att välja ett mörkt golv kan även ge ett lyft åt rum med mycket naturligt ljus. Om rummet inte har så mycket naturligt ljus, kan du göra det ljusare genom att välja ett golv i en ljusare färg.

Image title

Med plankdekorer, särskilt 2-metersplank, blir rummet större.


-Inspiration och inredningsglädje i all ära, men ibland måste man ju också vara lite praktisk. Därför att det viktigt att tänka på hur just dina behov ser ut, menar Lotta.

• Vilket rum ska golvet läggas i och hur använder vi det rummet?
• Ska golvet ligga i t ex en hall? Har du barn? Hund? Mycket fritidsaktiviteter? Vinyl- eller laminatgolv är ett utmärkt alternativ.
• Vill du ha samma golv genomgående i hela huset/bottenvåningen inklusive köket. Ja då kan kan du välja bland viny- eller laminatgolv.
• Vill du ha ett vackert och tåligt trägolv i ditt vardags- eller matrum? 
• Har du nyligen fått barn och vill att barnet ska ha sitt rum och golv länge?Då kanske du bör satsa på ett vinylgolv som både tål mycket och är vackert.
• Ställ dig själv de rätta frågorna – och tänk både ”vackert” och efter användningsbehov!

Du är välkommen att kontakta Pergo här om du har frågor kring golv.

Här kan du läsa fler intervjuer och trendrapporter

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg