Planering med Anna Stenberg

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2601 besök

"Jag  är bra på att snabbt upptäcka djur i naturen."

Vi tog en liten pratstund med populära medlemmen Anna Stenberg

Image title

Namn: Anna Stenberg

Bor: I ett trähus byggt 1939 i Karlsborg

Yrke: Yrkesofficer (kapten) i kavalleriet men börjar snart läsa till trädgårdsarkitekt och inredningsarkitekt för att senare starta ett eget företag

Image title

Du är yrkesofficer. Varför valde du den banan? 
Till att börja med nyfikenhet på Försvarsmaktens verksamhet och en känsla av plikt gentemot vårt land. Jag trivdes bra i uniform och att arbeta mycket utomhus. Jag vet ingen annanstans där man lär sig ledarskap, samarbete, chefsskap, pedagogik och metodik så handgripligen. Men nu är det dags att växla!


Och nu ska du sadla om och bli trädgårds- och inredningsarkitekt?
Jag gillar att planera och rita och inredning och trädgård är mina stora intressen. En kris fick mig att fundera och slutligen ta beslutet att byta karriär. Läskigt, vemodigt och spännande!


Hur viktigt är planering när man inreder hemma? 
Väldigt viktigt! Förtänksamhet ger ett hållbart resultat utan att slösa med resurser!


Vad är det man behöver planera? 
En övergripande plan med mål och en beskrivning av stil. Detaljplaner med mått, budget, funktioner mm. Jag planerar själv alla projekt för att beräkna kostnader och slippa bli efterklok på bekostnad av funktionalitet. Det är så jag vill jobba framöver också.


Hur planerar du? 
Papper och penna! Och jättekladdigt till att börja med. Men jag ser fram emot att lära mig trädgårdsplanering i program. Jag börjar med vad rummet eller trädgården skall användas till och funderar sedan på stilen. Jag gör inte moodboards och letar sällan inspiration. Det är så roligt att tänka själv!


Vad har du för inredningsstil? 
Jag gillar många stilar och kan gärna blanda friskt. Vårt hus ligger på landet och är byggt 1939 med tre kakelugnar- stilen var liksom given!


Vad föredrar du; panel eller tapet?
Jag älskar både tapet och pärlspont. Vi kände att vårt hus ville ha båda. Antingen tapet på väggen och pärlspont i taket eller panel på väggen och råspont i taket. Pärlspont är dessutom lätt att torka av när vi drar in jord och lera från trädgårdsarbete.


Varför tror du att dina album är så populära på StyleRoom? 
Oftast när jag inreder vill jag ha ett resultat som är fint, funktionell och följsamt. Det är jag inte ensam om! Dessutom är ju mina inlägg alltid ett resultat av något jag har gjort, med mina bilder och min text. En tredje anledning till besökare på StyleRoom och på min blogg är att lantlig livsstil ger en känsla av  genuinitet och skapar nyfikenhet.


Dold talang som inte rör inredning? 
Jag  är bra på att snabbt upptäcka djur i naturen. Jag har alltid fått sitta fram i bilen, även som liten, för att kunna varna för djur som rör sig runt vägen. Hemma kan jag gå förbi ett fönster och ana en älg som står i skogen på andra sidan gärdet, sådär 400 m längre bort. 5 minuter senare har den kommit ur skogen så att familjen ser den. Det är lite galet!

Besök Annas album

Här kan du läsa fler intervjuer

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg