Så håller du badrummet rent - 5 tips

Gustavsberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3053 besök

I badrummet förbereder sig hela familjen dagligen för nya utmaningar. Men det är inte bara ett rum för personlig hygien utan en plats för avkoppling. Tyvärr är det också ett av de svåraste rummen att städa. Badrumsföretaget Villeroy & Boch Gustavsberg ger de bästa tipsen för ett renare badrum.

Det absolut viktigast för svenskar som planerar att renovera badrummetär att det känns rent och fräscht. Därför föredrar en majoritet ljus och vit inredning med luftiga ytor. Men var femte svensk städarbara badrummet varannan vecka. Det visar en undersökning från Villeroy & Boch Gustavsberg.

Så håller du badrummet rent

Badrummet används dagligen av hela familjen för personlig hygien. Därför samlas lätt kalk, smuts och bakterier i skrymslen och vrår. Ofta blir det på de svåråtkomliga områden som till exempel i och omkring toaletten där städningen missas helt. 

Image title

Inred ett hygieniskt badrum

För många är toalettstolen det tråkigaste och svåraste att städa ibadrummet, det är svårt att komma åt bakom stolen och mångaskrymslen där smuts kan fastna. Men de senaste åren har toaletten utvecklats och nya innovationer underlättar jobbet. 

Image title

Den vägghängda toaletten är ett exempel som minskar svåra hörn ochkanter samt gör det är lätt att torka. Men även öppen spolkantär en intressant utveckling, då mindre smuts fastnar i toaletten där det tidigare var svårt att komma åt vid städning, sägerHelen Ottran på Villeroy & Boch Gustavsberg AB.

Image title

5 tips för ett renare badrum

1) Använd dammsugaren

Börja alltid din badrumsstädning med att dammsuga det torra golvet. Varnoggrann kring toalettstol och i trånga hörn. 

2) Låt tandborsten göra mer

Med hjälp av en tandborste gör du enkelt rent svåråtkomliga ytor somtill exempel runt toalettsitsens fästen samt runt kranen vid handfatet.

3) Mindre rengöringsmedel med microtrasa

Microtrasor rengör effektivare än ”vanliga” trasor och kräver därför mindre rengöringsmedel för att göra ditt badrum skinande rent.

4) Torkahögt och lågt

Damma och torka väggar, kakel och hyllor. Glöm inte strömbrytare och handtag, som ibland är smutsigare än både handfatet och toaletten.

5) Tahand om duschdraperiet

Tvätta ditt duschdraperi regelbundet för att hålla det rent från hudavlagringar och tvålrester. 

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg