Så renoverade vi matrummet

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1564 besök

Image title

Tänkte beskriva renoveringen...

Det var inget fel på matrummet som det var men jag hade en känsla... Du kan se matrummet på min blogg under etiketten "matrum".

Det började med att jag vann tapeter från Boråstapeter i en tävling här på StyleRoom. Vilken tur! Jag brukar aldrig vinna och blev smått chockad. Men där var i alla fall bollen i rullning!

Image title

Det är ju så underbart att välja tapet! Valet föll på kartan Pigment. Först tänkte jag mig en vacker vit inbyggd hylla med fina lister. Men så växte en knasigare idé fram som innehöll och framhöll gamla dörrar som stod i vår ladugård. Och jag ville att de skulle ha en funktion. Tapeten på kom plats med hjälp av en duktig målare. Jag är ingen duktig men en ihärdig målare så jag fixade till lister, foder, fönsterbrädan och elementrören. Här har jag ett tips! Slarva inte med målningen av detaljerna. Du kan ha världens finaste tapet men om inte du (eller målaren) fixar till detaljerna och taket innan tapeten kommer på plats så ser det aldrig fräsch ut! Måla rör (och kanske även element om de behöver målas) i väggfärgen. Måla snickerier i vit som är bruten med grått för att det inte skall se gult ut. Jag tycker att vi har fina kontakter och brytare. Om inte så hade jag inte tvekat att måla dem i väggfärgen.

Image title

Image title

Jag älskar de gamla dörrarna och ville inte röra deras vackra patina. Alla har olika färg och mått. Och ingen av dem var rak. En dörr hade karm och den fick bli ett skåp. Jag tycker att det är viktigt med en balans mellan öppen och sluten förvaring.

Image title

Image title

Image title

Image title

Vi fäste dörrrana i väggen för att det skulle bli säkert. Vi fäste hyllplanen mot dörrarna. Dörren med karm blev ett skåp och hyllan under fönstret ersatte traditionella fönsterbrädan. Översta hyllpanet sänkte vi senare för att få en enhetlig linje över hela väggen. Sedan målade jag hyllan i någorlunda likadan nyans som väggen (Pigment smoked pearl) och möblerna i en mycket mörkare och glansigare grå. Jag har belysningen kvar och behöver fler stolar. Men rummet är skönt och rofyllt och väldigt väldigt eget!


Vill du kan du gå in på Besökstoppen.se och rösta på min blogg som veckans blogg!


Trevlig helg!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg