Uteplats med glastak

Anneliesdesign

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 17620 besök

Vi bestämde oss för att satsa på ett tak till uteplatsen! Nu kan vi sitta där även om det regnar... härligt! Jag har fått en del frågor från andra som är i planeringsstadiet av en uteplats så jag tänkte berätta min tanke kring att ha tak. 

Image title

Jag tycker att den svenska sommaren är opålitlig när det gäller vädret. Vår tanke var att det skulle vara så skönt att slippa bry sig om det regnar eller inte. Supernice att slippa rusa ut och plocka in dynor och detaljer som inte ska bli blöta. En klar fördel...

Image title

Blir det inte varmt med glastak? Jo, det blir det allt. Vi löser det genom att veckla ut en segelduk över matplatsen när solen gassar på för fullt. Segelduken hänger då strax under glastaket. Fungerar alldeles utmärkt. Kan vara rätt skönt att inte sitta och äta i gassande sol ibland och taket gör helt klart att det blir extra värme där "inne".

Image title

Hur fungerar det med att hålla rent glaset? Än så länge har regnet skött rengöringen ganska bra och vi tror att det kan vara så även i fortsättningen. Vi har ju inte haft glastaket så länge än så det är lite svårt att svara på, men det är fortfarande helt ok rent. Taket lutar ju och vattnet som kommer uppifrån gör rent det ganska bra.

Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg