Lister och golv

Caroline_Grundbogatan

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Så fort vi fick nyckeln så åkte vi till Valbo och hämtade Jontes biosoffa och en sänggavel. Och bar upp dom till lägenheten, sen ringde vi efter lite förstärkning dvs. min Mamma, Pappa och Jontes Farfar. För nu var det dags att hämta golvet som vi beställt, en hel pall med 52 buntar väntade på Happy Homes och det var bara att börja bära. Det var otroligt tungt och jobbigt. Men vi klarade det tillslut!
Vi tog lite kaffe och pratade om hur vi skulle börja ta bort listerna, dom har nog suttit där sedan 1936 när huset byggdes. Dom var inmålade flera omgångar och det var riktigt kladdigt gjort. Funderade först om vi skulle spara dom och skrapa bort all färg och måla dom. Men vi såg att det var olika lister i nästan alla rummen. Så då bestämde vi oss för att vi bryter sönder det och slänger allt. Och det var ett bra beslut.
Det var golvnivåskillnader i hela lägenheten som vi var väldigt emot, det ska bort helt enkelt. Så när vi skulle dra bort golvet i hallen så såg vi att dom inte tagit bort listerna innan dom la golvet, utan dom har lagt en liten list precis på golvytan och spikat den emot den gamla listen, så det inte skulle synas. Så då kom kofoten fram och vi började bryta.
Det visade sig då att det ligger ett laminat klickgolv och sedan tror vi att det är tre lager plastmatta under, sen bör vi vara nere på samma nivå som parkettgolvet, dvs. den nivå vi ska lägga vårt golv på.

Bör även tillägga att betongen bakom listerna bara rasade ut..Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg