Barnens eget badrum!

Gustavsberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 1757 besök

Sponsrad inspiration från Gustavsberg

De älskar sitt suterränghus från 40-talet. Men någon gång på 80-talet byggde de gamla ägarna bort praktiska utrymmen som, till exempel, rejäla badrum. Det har familjen Omarsson ändrat på.

Image title

”När vi blev ägare till huset fanns bara ett enda badrum med badkar i hela huset – förutom en förskräcklig dusch i källaren”, berättar Ragnar Omarsson.
Därför valde familjen att, bland annat, skapa två nya badrum så att huset nu har samman- lagt tre badrum och en gästtoalett. Källaren har blivit som en egen, fräsch studiolägenhet med badrum och allt. Den kommer ofta till användning när släktingar från Island kommer och hälsar på.

INTERIÖRER I SLÄKTEN

Ragnar är fotograf och jobbar heltid med att plåta interiörer och har dessutom inredare och inredningsarkitekter i den närmaste släkten. Och alla delar de uppfattningen att hemmet ska ha många badrum.
”Nu slipper vi springa på varandra”, förklarar Ragnar. Med många badrum undviker man”flaskhalseffekten” i hemmet. Familjens medlemmar kan mötas i stället för att köa till otillräckliga våtutrymmen. Alla kan, till exempel, vara klara till frukost samtidigt utan att behöva stressa varandra.
”Det är jätteviktigt”, menar Ragnar. ”I vår familj tycker vi verkligen att badrummet är det viktigaste rummet i huset.”

Image title

"Ett badrum har lång livstid. Inredning som fungerar för små barn ska även fungera för större barn, tonårsbarn och unga vuxna. Genomtänkta lösningar och kvalitet lönar sig."

BARNENS NYA BADRUM

I föräldrabadrummet har Ragnar och Ebba bevarat så mycket som möjligt av det ursprungliga från 40-talet – inklusive originalporslin från Gustavsberg. För hemmets helhetskänsla ville de även få in lite av detsamma i Viggo och Katarinas nya badrum.
De plockade bort en garderob så att de kunde skapa ett långsmalt våtutrymme. På var sin sida om badrummet ligger barnens sovrum, som en egen barnavdelning.

Image title

Det är barnens badrum och det är mycket spring därinne. Men jag smiter in där ibland och duschar”, berättar Ragnar. ”Jag har alltid velat ha en sådan där dusch där det känns som om det regnar. Det är en otroligt härlig dusch.

40-TALET LEVER

Barnens nya badrum har en estetik som påminner om husets originalbadrum – med nytt porslin från Gustavsberg. Det finns ett släktskap i uttrycket.
”Vi försökte flirta med 40-talet, då huset byggdes. Man ska vara lyhörd för husets själ”, säger han.
Ett exempel på familjens känsla för detaljer är Bernadottes klassiska lysarmatur – i nyproduktion – som sitter över spegeln.

Image title

HUR BLEV DET?

Ombyggnaden gör att alla ser varandra och det är lätt att lägga barnen, berättar Ragnar. De har koll på varandra i sin avdelning. Och om dörren lämnas öppen hör de även de vuxna.
Blandare med smarta lösningar är ännu en bonus. När barnen får härja fritt i sitt eget bad- rum är det viktigt med funktioner som automatiskt reglerar varmvattnet och som undviker att vatten står och spolar för fullt i onödan.

Image title

När de ritade badrummet var det svårt att föreställa sig ett rum som är en meter brett. Men resultatet känns rymligt.

”Ett badrum behöver inte alls vara särskilt stort”, säger Ragnar. Och tillägger belåtet: ”Det blev bättre än vad jag vågat hoppas på.”

Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg