Stora planer...

IngelaS

Skrivet av SE

Publicerat för sen
Ligger sjuk i soffan och helgen som skulle bli så produktiv blev helt passiv.
Nåja, får sysselsätta mig med datorn (inredningsplanering) och film istället.

Bläddrade i senaste Hus & Hem hos en kund (jag är ingen tidningsköpare annars) och det fanns så mycket roligt som jag (och min man) pratat om att fixa och göra hemma så jag köpte den som diskussions/inspirationsmaterial :)

Hur man får sin man på att gå med på att göra om och bygga saker ?
Vi MÅSTE köpa en sån (sätt in valfri elektriskt handverktyg) för att kunna göra X...

Det borde ju bli billigare att bygga en utehörnsoffa/loungesak än att köpa dito ?
Dessutom blir den då anpassad i storlek och ändamål. Egentligen vill jag inte ha förvaring i den för då kommer vi bara behöva lyfta på det förbenade locket hela tiden.

Hittade tyg i syrummet som jag tror skulle passa perfekt till dynor och kuddar. Det är praktiskt att ha ett förflutet som tygsamlare.

Såg en jättefin stor fyrkantig paviljong i svart tyg med väggar på COOP Forum som skulle bli perfekt som tak över hela härligheten. Då får vi också ett naturligt rum på den gigantiska uteplatsen.
Finns inte längre någon anledning att ha den fri från hinder som vi hade då sonen cyklade trehjuling runt huset.

sörjer att vattenpumpen/slangarna till bäcken i dammen frös sönder så dammen bottenfrös och fiskarna dog förra vintern :(
Nu har jag iallfall rensat det värsta möket därur och möblerat om bland lite perenner.
Funderar på om det inte skulle kunna gå att installera en fontän i dammen för en billig peng så det bli någonslags syretillförsel i vattnet så att vi kan plantera in fiskar igen ?
Om det går fort/enkelt att bygga hörnsoffan skulle jag vilja bygga något liknande en japansk bro ner till dammen. De är så fina :)

Tredje projektet i trä är en torkställning.
En torkvinda passar inte hos oss. Så vi funderar på om vi ska bygga upp en ställning av trä som vi spänner linor (helst rostfri ståltråd) mellan. På det sättet får vi också totalt insynsskydd från grannarnas nyfikna ungar om vi hänger upp tyg när vi har fest :P

Inte lätt att möblera 120 kvm uteplats som går runt 2 sidor av huset fördelat på en några meter bred hela västersidan och en större rektangulär på norr.
En massa krukor med växter blir bara stressigt under sommaren då vi ofta är på resande fot. Trots att vi bestämt att vi skulle ha en hemmasommar iår så blev det visst en vecka på Öland och 1½ vecka i London och kanske en tur till Norrland :)
Fick efter några års tjat maken att gå med på att skaffa en stor brevlåda så att grannarna inte behöver tömma lådan varje dag så då vill jag inte ha en massa krävande växter i krukor heller.

På västersidans sydspets (5 meter från husknuten) står just nu hammocken. (vars tak är försvunnet *morr*) Den passar väldigt bra där, lite vind och insynsskyddat (förutom från grannens barn som gillar att promenera på muren precis bakom) ,men den börjar bli rätt gammal och rostig så en vacker eller snarare tragisk dag så brakar den och då är det tippen nästa. Där hade vi tänkt bygga torkställningen.

Sen är det vid husknuten (sydväst) där grillen står praktiskt placerad bara några meter från grovköksdörren och bortanför grillen en mörkbrun trägrupp med en tvåsitssoffa och två fotöljer. Sen en massa cyklar på rad utmed husväggen inte vidare snyggt men bortom synhåll från vägen och torrt under taket.

På altanen på norr har vi en dynbox i plast med uteleksaker som barnen knappt leker med längre, 2 bobbycars som sett bästföredatum för många år sen och diverse plastutemöbler i varierande grad av trasighet/förfall. Som gjort för ett "före"-foto *sarkastisk*
Där ska det alltså bli en stor platsbyggd hörnsoffa.
Men samtidigt hade det varit snyggt/praktiskt/coolt att ha någonslags tak. Det är för stort för ett segeltak och för blåsigt för ett parasoll. Man får bara bygga strax över 10 kvm tak som sitter mot huset utan bygglov har jag för mig att jag läst någonstans och det är alldeles för lite för att det ska bli snyggt.
Iof sig skulle det kanske vara coolt att bygga den där bastun/lusthuset/poolen där men vi misstänker att det är berg direkt under uteplatsen så då går det inte att göra något nedsänkt...

Bilden är en del av dammen och trädgården på norr. Dottern släpper ner en stor padda i vattnet :)

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg