Grönskande badrum

JennyL

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 3784 besök

Image title

Jag strävar efter att ha så mycket växter som möjligt i mitt hem samt att gränsen mellan ute och inne ska suddas ut. Ett rum med många/stora fönster samt mycket grönska får mig att må bra!

Image title

Badrummet hör till de rum som är extra viktigt att få in lite grönska. Om du gör det till en frodig oas kommer du lättare att kunna koppla av och ladda batterierna. Badrummet är trots allt det rum där du både börjar och slutar dagen vilket gör det till ett viktigt rum!

Dessutom mjukar växterna upp bra gentemot de hårda materialen som är i ett badrum, såsom kakel, klinker och emalj.

Image title

Likt ett växthus är detta ett rum som ofta både är fuktigt och varmt. Den stora skillnaden är dock ljuset. Då det är långt ifrån alla växter som trivs i mörka förhållanden får man tänka efter lite extra innan man väljer vilka växter man ska ha i sitt badrum. 

Har du fördelen att ha fönster till ditt badrum är det givetvis en fördel men annars är det bra om man kan ha extra lampor (som tål våtutrymme) till växterna. Det finns speciella växtarmaturer men annars trivs växterna bäst vid kallvita ljusrör eller lågenergilampor. Om man inte kan ha extra belysning finns det ändå en del växter som överlever i mörker. Silverkalla är en sådan växt som dessutom är en bra luftrenare. Andra tips på växter är Bergspalm, Fredskalla, Orkidéer, ormbuke samt Gullranka. Hör gärna med din blomsterhandel för att få rätt växt för dina förhållanden.

Image title

Om du har möjlighet att ha flera växter i ditt badrum kan man tänka på att ha växterna på olika höjder. Här har jag en krukväxt uppe vid handfatet, en växt i väggnischen samt en, lite större växt, ståendes på golvet. 

Image title

Image title


Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg