Ge ditt hem personlighet med mattor

Nov9223

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Ett hem är mer än fyra väggar och ett golv. Det är vad vi placerar innanför väggarna, på golvet och under taket som skapar hemmet. Möbler, tapeter, mattor och dekoration. Inredningsvalen vi gör personifierar vårt utrymme och gör det till vårt hem. 

En inredningsdetalj som ofta glöms bort men som kan göra så stor skillnad är mattorna vi placerar på våra golv. Här kan man göra så mycket mer för att verkligen göra hemmet mer ombonat, mysigt och personligt. 

Genom att välja rätt storlek, göra ett genomtänkt val av mattans material och struktur samt välja rätt färg och mönster så kan man skapa en helt ny atmosfär i rummet. 

För att välja rätt storlek på mattan brukar jag utgå från rummets storlek. Ett större rum kräver en större matta. Har man till exempel ett stort sovrum, vardagsrum eller matsal så kan man med fördel välja en stor matta som hela möbelgruppen får plats på och på så sätt skapa rum i rummet. Har man mindre rum så går det bra att t.ex. soffa eller säng bara delvis står på mattan och man kan då välja en lite mindre matta. 

När det kommer till struktur och material så finns det så mycket olika val att göra. Vill man ha en tjock och fluffig ryamatta, en ryamatta med pälskänsla, en tät och fin wiltonmatta, en klassisk trasmatta eller varför inte en varm och stilren ullmatta? Att välja rätt material och struktur på mattan är minst lika viktigt som att välja rätt färg och mönster. 

När det sedan kommer till att välja utseende på mattan är det viktigt att ta hänsyn till hur resten av rummet ser ut. Har man mycket mönster i rummet, t.ex. tapeter eller hemtextilier så som kuddar och gardiner så kan en enfärgad matta hjälpa till att skapa harmoni i rummet. Har man däremot ett relativt omönstrat rum så kan en mönstrad matta bidra med liv.

Image title

Riviera brick multi - Ullmatta https://mattfabriken.se/products/riviera-brick-multi

Image title

Heaven Naur - Ryamatta med pälskänsla https://mattfabriken.se/products/heaven-natur-matta 

Image title

Kerala natur - Jutematta https://mattfabriken.se/products/kerala-natur

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg