Badrumtrender 2015

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 4497 besök

Image title

Går du i badrumstankar? Jag har pratat med Rebecca på Gustavsberg för att ta pulsen på 2015 års badrumstrender och hur du får till mysfaktorn i badrummet.

För den modige: starka trendfärger som rosa och limegrönt

Att de flesta badrum är vita är ingen nyhet men nu kan trenden vända lite - iallafall för den modige.

- Generellt kan man se att klassisk, nordisk design står sig väldigt bra i just badrummet. Samtidigt som det klassiskt strama är tydligt finns en viss lekfullhet både vad gäller färg och form. En tydlig trend är att ta in både ljust och mörkt trä i möblerna, men även detaljer i metall som koppar och mässing. För den som vågar sig på en kontrast till det vita och svarta väljer många mosaikgolv i färg. Man ser också oftare fondväggar med mönstrat kakel eller mosaik. Den som är lite modig kan satsa på detaljer i starka trendfärger, som rosa och limegrönt, säger Rebecca.


Vitt känns hygieniskt

När man funderar på det, så är de flesta svenska badrum väldigt vita. Tar man det säkra före det osäkra eftersom badrum är dyra att renovera?

Rebecca menar att den främsta aneldningen är för att det känns hygieniskt. Att det ska vara lättstädat är två av de viktigaste funktionerna hos ett modernt badrum. 

Image title

-Därför handlar det om att skapa produkter som är lätta att städa som exempelvis Gustavsberg HygenicFlush,  en toalett med öppen spolkant – det innebär dels att det inte fastnar så mycket smuts i toaletten, och dels att det är lättare att komma åt vid rengöring, säger Rebecca

Eftersom badrummet är en stor investering för många väljer man många gånger vitt kakel, och vågar satsa på färg i detaljerna eller exempelvis kranarna som är lättare att byta ut.

Image title

Växter skapar harmoni

Badrummet blir mer och mer likt ett vanligt rum. Många väljer att inreda med växter, mattor, tavlor, fåtöljer och sideboards. Växter skapar harmoni i rummet, tänk bara på att välja växter som inte behöver så mycket ljus om det inte finns ett fönster.

Image title

Ljus ger rymd, mörkt ger myskänsla
Oavsett vilket rum vi pratar om skapar ljusa färger en känsla av rymd, medan mörka rum upplevs som mysiga. Därför bör man fundera över hur stort rummet är från början och vilka känsla vi vill och behöver skapa. 
-Ett alternativ till ett helt mörkt rum är att ha ljusa väggar men möblera i svart. Gustavsberg lanserade för en tid sedan serien Artic Black, med svart porslin. Det har tagits emot mycket väl, säger Rebecca.
Ett enkelt knep kan även vara att byta till en svart toalettsits till en vit toalett, för att bryta av och får in kontraster.   

Image title

Artic Black

Tack Rebecca för att du ställde upp på intervjun.

Här kan du läsa fler intervjuer och trendrapporter

Image title

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg