Pool i olika former

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen ·

Valet av poolform beror på flera faktorer, inklusive personlig smak, tillgängligt utrymme, budget och användningsändamål. Här är några vanliga poolformer att överväga: 

Rektangulär pool: Rektangulära pooler är klassiska och tidlösa. De ger en traditionell och stilren look, och är särskilt bra för simning och vattenaktiviteter. 

Image title

Hemma hos Fasonblog


Oval pool: Ovala pooler har en mjukare form än rektangulära pooler och kan ge en mer organisk känsla i trädgården. De kan vara bra om du vill ha en rundare form utan att förlora för mycket simutrymme. 

Image title

Hemma hos LucretiaEldritch


Fritt formad pool: Fritt formade pooler har en mer naturlig och organisk design. De kan vara inspirerade av naturen, som sjöar eller laguner, och passar bra i trädgårdar med mjuka former och landskapsarkitektur. 

Image title

Hemma hos marienore


L-formad pool: L-formade pooler har en förgrenad design och kan vara bra om du vill dela upp poolområdet i olika zoner för lek, avkoppling eller simning. Den ena grenen kan användas som plaskpool eller bubbelpool, medan den andra kan vara avsedd för simning. 

Image title

Hemma hos lisashus


Infinity pool: Infinity pooler, även kända som kantlösa pooler, ger en imponerande visuell effekt genom att vattnet ser ut att flyta över poolkanten. De är vanligtvis placerade på en högre nivå än omgivningen och kan erbjuda en fantastisk utsikt. 


Spa- eller jacuzzipool: Om du främst är intresserad av avkoppling och hydroterapi kan en spa- eller jacuzzipool vara det bästa alternativet. De har vanligtvis mindre dimensioner och erbjuder varmt vatten och massagefunktioner. 

Image title

Hemma hos Prussiluskan


Det är viktigt att tänka på dina specifika behov, estetiska preferenser och tillgängligt utrymme när du väljer poolform. Det kan vara bra att rådfråga en poolentreprenör eller en landskapsarkitekt för att få mer detaljerad rådgivning baserad på din specifika situation.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg