Inred med sensommarblommor

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen ·
Sensommaren är en tid då naturen är i full blom och vi kan njuta av det sista av varma dagar och kvällar. Varför inte ta tillvara på detta i ditt hem genom att dekorera med sensommarblommor? Här är några tips på hur du kan göra det.


Säsongens blommor framför allt

Sensommaren är känd för sina starka, djärva färger och det bästa sättet att framhäva det i ditt hem är att välja blommor som är typiska för den här tiden på året. Solrosor, med sin intensiva gula färg, kan bli ett starkt och vackert blickfång i vilket rum som helst. Dahlior, som kommer i en mängd olika färger och former, ger dig många möjligheter att leka med olika färgkombinationer.


Tänk på valet av vas

Valet av vas är nästan lika viktigt som valet av blommor. För att verkligen framhäva sensommarblommorna kan du välja en glasvas som låter blommorna stå i centrum. Om du föredrar en mer rustik känsla kan en keramisk vas vara ett utmärkt val.

Image title


Gruppera blommorna

Genom att gruppera blommorna efter typ och färg kan du skapa en visuell enhet. Ett gäng lila dahlior kan se fantastiskt ut bredvid ett knippe gula solrosor. Att skapa dessa grupper kan ge rummet en konstnärlig touch och skapa intressanta visuella effekter.


Skapa en färgstark fokuspunkt med blommor

En färgstark fokuspunkt med blommor kan vara ett kraftfullt sätt att lägga till färg och liv i ditt hem. Placera ditt blomsterarrangemang på ett matbord, en kaminhylla eller till och med på en sidobänk i vardagsrummet. Ditt arrangemang kan vara så enkelt eller så överdådigt som du vill. Det kan vara en enkel glasvas fylld med färgglada dahlior, eller en stor keramisk skål fylld med en blandning av sensommarblommor och gröna blad.

Image title


Använd blommor på oväntade platser

Våga tänka utanför boxen och använda blommor på oväntade platser. En liten vas med prästkragar på badrumshyllan eller ett fat med nyplockade blommor på nattduksbordet kan skapa en hemtrevlig känsla. De små detaljerna kan verkligen göra stor skillnad.


Genom att följa dessa tips kan du göra ditt hem lite mer färgglatt och levande denna sensommar. Och kom ihåg, det finns ingen rätt eller fel när det kommer till att inreda med blommor. Det viktigaste är att du tycker om resultatet!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg