Väljer du plast eller riktig gran?

StyleRoom

Skrivet av SE

Publicerat för sen ·

Plastgranar har flera fördelar jämfört med traditionella granar som är levande eller konstgjorda av andra material: 

Image title


Hållbarhet: En plastgran är återanvändbar år efter år. Den kan användas under många säsonger utan att förlora sin form eller färg. 

Praktisk: Plastgranar kräver inte samma vård som levande granar. Du behöver inte vattna dem eller bekymra dig för att barren faller av och skapar röra. 

Allergivänlig: För personer som är känsliga för allergener från levande granar kan en plastgran vara ett bättre alternativ eftersom den inte släpper ifrån sig pollen eller andra allergiframkallande ämnen. 

Kostnadseffektiv: Trots en initial kostnad kan en plastgran på lång sikt vara mer kostnadseffektiv eftersom den kan återanvändas under flera år. 

Varierande storlekar och stilar: Plastgranar finns i olika storlekar, former och stilar, så det finns en mångfald att välja mellan för att passa olika rum och smaker. 

Miljövänlighet: Även om tillverkningen av plastgranar kräver resurser och energi, kan deras återanvändningspotential minska det totala resursavfallet över tid jämfört med att hugga ner levande granar varje år. 

En av de mest ikoniska sakerna med en levande gran är dess underbara doft  som sprider sig i rummet. Det är något som en plastgran inte kan återskapa. För många är det en tradition att gå ut i skogen och  välja och hugga ner en gran och levande granar har sin egen unika form och karaktär vilket ger en viss charm som kan vara svår att replikera med en plastgran.

Image title


Hur ser det ut hemma hos dig?

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg