Hur man väljer rätt beslag

alanpoe

Skrivet av SE

Publicerat för sen

Ordet "tillbehör" kommer från franska möbler och betyder "leverans", "leverans". Det är ett extra material som används vid tillverkning av möbler samtidigt som det utför en av de viktigaste funktionerna.

Möbelbeslag är indelade i:

  • fram (handtag, ben, lås)
  • fästning (band, gångjärn, häftklamrar, hörn, gångjärn)

Sortimentet av möbeltillbehör växer ständigt och fylls på med olika nya produkter som kan tillgodose olika konsumenternas önskemål. Så innovationer som dörrstängare, gashissar och spjäll började gradvis komma i bruk. Låt oss titta på fästelementen tillsammans och prata om hur man väljer rätt.

Dela prioriteringar

Det är stor skillnad i om du väljer frontbeslag eller fästelement. I det första fallet måste du definitivt lita på utseendet, även om du inte bör glömma styrkan heller. I det andra fallet, först och främst - funktionalitet och kvalitet, eftersom mekanismer av detta slag kommer att påverka komforten för din användning av möblerna som denna inredning är installerad på.

Välj beprövad

Det finns ledare inom varje bransch och varje produktion. Och den första platsen i betyg av de mest köpta och pålitliga produkterna är helt klart inte av misstag. Dessa inkluderar Mul-T-Lock  bland dörrlås och Blum - i köksinredning, särskilt bland dörrstängare. Därför, om du inte har en speciell önskan, tid och energi att sitta vid de tekniska egenskaperna och studera skillnaden mellan en produkt och en annan, ta reda på vem som är ledande i denna bransch. Kontakta rätt leverantör så kan du vara säker på både kvalitet och, om något, professionell service och garantiservice. Du kan alltid köpa billiga möbler online, samtidigt utan att lämna hemmet. Beställningen levereras direkt till ditt hem.

Hälsosamma besparingar

När du har bestämt dig med tillverkaren måste du välja en eller annan modell av mekanismen. Om tillverkaren är densamma kommer tillverkningstekniken och strukturen i själva arbetssystemet att vara lika. Det enda som kan påverka kostnaden avsevärt är design. Så säg, från slingans utseende kan priset för det öka med 5 gånger. Även om det samtidigt bör noteras igen, kommer kärnan och huvudkategorierna att vara oförändrade.

Det är därför du här har möjlighet att kontrollera det investerade beloppet och, om så önskas, spendera pengar för utseendets skull, och vid behov spara pengar.

Kom ihåg stilen hemma

Så långt beslagen verkar vara ett påfallande element är de fortfarande synliga. Därför måste du se till att det ser harmoniskt ut i ditt hus eller lägenhet och inte "kommer ut" från den övergripande bilden. Eftersom hårdvaran oftast är metall kommer vi här att prata om alla typer av dekorativa beläggningar. Det kan vara en imitation av silver, guld, krom, mässing, brons, gjutjärn eller helt enkelt målad metall. Det är bra när alla tillbehör är gjorda i samma stil.

Krom och guld är de vanligaste designvariationerna som nästan alla tillverkare har, utan undantag. Därför, om du vill undvika onödigt besvär när du väljer och byter beslag i framtiden, välj en av dem, eftersom du fortfarande måste leta efter en färg "som mässing".

Analysera ditt temperament

En annan viktig punkt - när du väljer tillbehör är det mycket viktigt vem och hur du använder det.

  • Om du är en dynamisk person och gillar att göra allt snabbt behöver du bara stängare och fjädergångjärn för att släta ut glödet och inte projicera det på möbelfasader.
  • Om du är en lugn och återhållen person kan du använda beslagen mer ekonomiskt ganska smärtfritt.

Tänk också på hur ofta du använder några separata skåp, möbler och andra saker - de lådor som måste öppnas flera gånger om dagen ska vara med ett starkt och robust system som tål belastningen. Men där användningen ska vara sällsynt - ett par gånger i veckan eller ännu mindre ofta kan du spara en del av budgeten genom att förenkla beslagen.

Här är grunderna för vad du ska leta efter när du väljer din hårdvara. Först och främst, styr dig av dina förväntningar (vad du vill få från dessa tillbehör i första hand) och sunt förnuft. Och experimentera inte med dessa saker. När det gäller inredning av din personliga bekvämlighet och användarkomfort, välj det bästa som är tillgängligt för dig.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg