Barnrum

annastenberg

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2005 besök

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Image title

Våra flickor, 4 och 5 år, ville dela rum och sova i våningssäng. Vi höll tummarna för att få sträcka ut oss i vår egen, annars trånga dubbelsäng och lät dem få sin vilja igenom!

Vi har försökt göra det mesta möjliga av rummet. Det är egentligen bara färgerna som gör det tjejeigt. En annan tapet och rummet är helt annorlunda!

En familjesäng tillåter fler i sängen när vi läser saga på kvällen och lådorna under är bra förvaring. Jag ville först bygga en egen fin säng men den här är trygg och ger inga stickor. Väggarna är vita och garderoberna tapetserade. Jag älskar tapeten som tjejerna valde. För oss var det viktigare med förvaring och mysiga hörnor än stor yta. En parkering för dockvagnar ordnades mellan garderoberna.  Skrivbordet har vi snickrat och målat halvblankt. Det svävar på konsoller och gör det lättstädat under. Jag ville inte heller stänga inne elementet. Ovanför skrivbodet men innanför garderoberna finns stora hyllor som rymmer böcker och pyssel. Det gör rummet mindre rörigt men allt finns ändå tillgänligt.

Belysningen kändes viktig. En stor lampa i fönstret ger skrivbordsbelysning, en taklampa ger allmänbelysning,  kaninerna ger mys och desstom har de varsin led- spot som kläms fast i sängramen. Den kan riktas som strålkastare mot spegeln där de gillar att dansa.

Tavlorna, bokstäverna, och spegeln har vi fixat till själva. Kul att pyssla med tapet, färg och sprayfärg! Cykelkorgarna ger miniförvaring istället för sängbord.

Vad kalaset kostade kan ju vara kul att veta om man är på g att göra något liknande. Vi köpte en begagnad säng i jättefint skick. Den kostar ca 8000 på Mio med madrasser och allt men vi köpte den för 5. Jag hade kunnat köpa en mer sliten säng billigare och köpt nya madrasser. Men man får ju ta det som det kommer när det gäller begagnat- annonser. Sänglampor från Ikea. Tepter från Eijfinger köpte vi på Colorama i Karlsborg. Det gick åt tapeter för ca 1000 kr. Färger köpte vi för ytterliggare en tusenlapp. Brädorna gick på några hundra. Resten hade vi!

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg