LED-list och led-strip som belysning till kök, trappa & garderob

mickebagare

Skrivet av SE

Publicerat för sen


Jag tänkte dela med mig av lite tips på hur man kan arbeta med LED-list och LED-strip som belysning i kök, trappa och garderob i hemmet. Fantastiskt bra och smidigt alternativ för att bygga egna ledlister anpassade till just mina mått. Supersmidigt och kostnadseffektivt!

Köksbelysning med LED-list

Image title

Belysning under köksluckor med LED-list för ljus köksbänk 

Här valde jag att fräsa in ledlisten under kökshyllorna. Inte särskilt svårt att få till och eftersom profilen har små "vingar" så täcks eventuella ojämnheter som blev till vid fräsningen. På Ljuskoncept.se måttbeställde och köpte jag de bästa LED-lister & LED-strips. Enkelt att montera och installera.  

Trappbelysning med LED-lister

Image title

Trappbelysning med LED-strips som ger prickfritt, jämnt ljus

Trappbelysning med ledstrips ville jag ha enligt bild ovan med jämnt ljus under varje trappsteg. Då var det viktigt att bygga rätt ledlist, som både var tunn så att den inte sticker ut för mycket men samtidigt får det inte bli prickigt (en effekt man ofta får av lågkvalitativa ledstrips med litet antal dioder per meter). Detta problem löste vi genom att följa en guide samt bygga ledlist till trappan med COB ledstrip. COB (chip-on-board) ledstrip är en ny typ av ljuskälla som ger jämnt ljus direkt och knappt behöver en profil. Vi valde ändå att sätta ledstripsen i en tunn utanpåliggande profil vilket blev skitbra! 

Garderobsbelysning med sensor och LED-lister

Image title

Garderobsbelysning med färdig LED-list och inbyggd sensor

Garderobsbelysningen var det enklaste projektet att styra upp eftersom det finns färdiga produkter, delvis LED-lister med bra, jämnt ljus med inbyggd sensor. Fantastiskt enkelt att montera och vi är jättenöjda med resultatet med vår LED-list som garderobsbelysning.  

Summering av belysningsprojekt

Vi är jättenöjda och har lärt oss att arbeta med belysning och ljus på ett helt nytt sätt. LED-lister och LED-strips är en spännande teknik eftersom allt går att anpassa efter specifika mått och längder. Dessutom kopplade vi köksbänkbelysningen smidigt till Plejd, vilket vi styr övrigt ljus i hemmet med. Hur bra som helst. Hoppas detta inlägg kan inspirera någon annan!  

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg