Veckans inredningstips: Optimera köks- och badrumsrenoveringen

Rattfeldt

Skrivet av SE

Publicerat för sen · 2372 besök

Tänk långsiktigt, praktiskt och funktionellt

Badrum- och köksrenovering är oftast större kostsamma projekt som kräver noggrann planering. Undvik dyra misstag genom att se över kostnader och tidsåtgång. Följ listan nedan steg för steg för att lyckas med ditt renoveringsprojekt. 

Image title

1. Behov

Börja med att fundera över hur köket/badrummet ska användas? Ska det vara rymligt, ha plats för många, vilka funktioner krävs, osv. Både kök och badrum behöver vara praktiska för att fungera i vardagen på bästa sätt. Läs mer om planering av rum här.

2. Kostnad

Vilken budget har du? Skriv ner alla kostnader för inköp, allt ifrån material, hantverkare, möbler, skåp och vitvaror, etc.

3. Skissa

Gör en skiss av den befintliga ytan och markera ut var vatten och avlopp sitter. Placera ut den nya inredning utifrån behov och plats. Tänk på att flytta rör är ett omfattande och dyrt arbete – så var noga med att väga fördelar mot nackdelar innan du fattar ett slutgiltigt beslut. 

4. Ytskikt

Låna hem färg-, kakel- och materialprover för att se hur det ser ut i rummet och för att se vad som passar stil. Välj material och färg till väggar, golv och inredning. Utgå alltid från slitstarka material som håller länge. I badrummet är det viktigt att välja material som passar våtrum. Läs mer om hur du hittar din stil här.

5. Anlita hjälp

Se över hur mycket jobb du har möjlighet att göra själv och vad en hantverkare måste göra. Du kanske även behöver hjälp av en professionell inredningsdesigner för att planera utrymmet på det mest optimala sättet. 
Allt som har med vatten, avlopp och gas att göra ska en rörmockare göra – och eldragning får endast utföras av en registrerad elektriker. Det kan även vara en bra idé att anlita professionell hjälp i badrummet när det gäller väggar och golv då det är viktigt att det är fuktspärr och fall mot golvbrunn. 


Stort lycka till! 
XX, Rattfeldt & Co


Rattfeldt & Co är en kreativ studio med lång erfarenhet inom inredningsbranschen och drivs av design- och inredningsexperten Jeanette Rattfeldt. 

Få inspiration, nyheter och uppdateringar genom att följa oss och vår studio på: FacebookInstagramBlogg.

Kommentarer

Fler inspirerande inlägg

Visa fler utvalda inlägg